Szombat

15:15

Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

 

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió – mely a moderntánc oktatás úttörője –  1990 óta tanfolyam jelleggel működő tánciskola Veszprémben a Cholnoky Jenő Általános iskolában, és több környező településen (Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Gyulafirátóton, Zircen, Várpalotán, Balatoncsicsón, Herenden és Hajmáskéren).

A növendékek a modern tánc technikákat (graham, limon, kontakt, jazz) a mozdulatművészetet, és a balett alapjait sajátítják el a táncórákon. A Stúdió célja a kreatív gyermektánc művészeti oktatása, a mozgás, szépség, harmónia megteremtése a gyermekek fizikai és mentális fejlődésében.

A színpadi táncos mozgáshoz felhasználjuk a vizualitást, és arra is törekszünk, hogy a táncprodukció ne csak önmagáért való technikai mutatvány legyen, hanem mondanivalóval, történettel rendelkezzen. Nem egyszer dolgozunk föl irodalmi olvasmányokat, meséket, amelyeket a gyerekek is jól ismernek. Ezek a tánckoreográfiák a gyermek egészéhez, érzelmi világához, értelméhez, és akarat világához szólnak, melynek során a tevékenység a színpadi táncprodukciókban mutatkozik meg.

Vissza